Temat: zawiadomienie
Autor:MM
Data:2015-08-11 20:46:00

Treść:

Uprzejmie informuję, iż w godzinach 6.30-7.00 i 16.00-17.00 przez wieś, jak zarówno przez drogi do niej prowadzące są i będą przeganiane krowy. Osoby, którym to nie odpowiada zapraszam do siebie (Radunin 18), bądź proszę o dalsze pisanie anonimowych donosów.

Pozdrawiam

MM

Autor:BBoguta
Data:2015-08-15 22:04:00

Treść:A mnie przeszkadza brud na przystanku autobusowym. Wiem, że łuskanie pestek słonecznika może skracać i uprzyjemniać czas oczekiwania na autobus. Proszę jednak te łupiny wyrzucać do kosza, a nie pod ławkę. Zielony kosz na śmieci stoi przecież tak blisko ławeczki. To żaden trud podejść dwa kroki do przodu!.

Przyznacie mi chyba rację, że nie jest to widok przyjemny.

Autor:Taisa Lisowska
Data:2015-08-15 12:54:00

Treść:Aż trudno uwierzyć,że w dobie regularnego odbierania śmieci jest ktoś,kto pali plastiki.Miesięcznie 10 zł od osoby za nieograniczoną ilość śmieci,to naprawdę niewiele.A jeśli chodzi o te szybkie jazdy po wsi - to potwierdzam,że na odcinku,gdzie jest ograniczenie szybkości do 30,niektórzy  jeżdżą bez wyobraźni.Kiedy zbliżam się do wsi,na wysokości zagrody P.Mielnickiego,zawsze obawiam się,że zza zakrętu wyskoczy jakiś zmotoryzowany szaleniec.A trzeba przyznać,że w naszej wioseczce takich nie brakuje!

Autor:Obserwator
Data:2015-08-15 08:51:00

Treść:Mam propozycję! Może niech każdy napisze co mu przeszkadza, żeby inni mogli nad tym się zastanowić i nie utrudniać życia innym. Mi przeszkadza palenie śmieci, szczególnie plastików, gryzący zapach czasami jest nieznośny; rozpędzone auta mknące przez wieś, gdzie kierowcy często nie stosują się do przepisów; krowy na całej szerokości drogi, gdzie można wyrazić odrobinę dobrej woli i przegonić je na jedną stronę drogi; psy biegające bez smyczy i kagańca, rzadko, ale zdarza się. I spójrzmy na siebie bardziej przychylnym okiem. Wszyscy jesteśmy ludźmi, popełniamy błędy,ale możemy je naprawić. Wiemy co jest dobre, a co złe.

Wczoraj:317
Dziś:434