Temat: | Otwarcie dwóch obiektów cz.I | |
Autor: | Barbara Boguta | |
Data: | 2024-07-19 12:39:00 | |
Treść: | Dnia 29 czerwca 2024 r odbyło się w Raduninie uroczyste otwarcie nowych obiektów: wiaty rekreacyjnej oraz obserwatorium przyrody. Na uroczystośc przybyli: Wójt Gminy Gródek p. Wiesław Kulesza ze współpracownikami, przedstawiciele "LGD Puszcza Knyszyńska" oraz licznie zgromadzeni mieszkańcy wsi na czele z panem sołtysem Jarosławem Szeremetą. Najpierw odbyła się część oficjalna. Po okolicznościowych przemówieniach nastąpiło przecięcie symbolicznej wstęgi, a także wręczenie panu sołtysowi kluczy do obserwatorium przyrody. Następnie zgromadzeni goście i mieszkańcy uczestniczyli w biesiadzie integracyjnej. Wspólne chwile umilali dwaj muzykanci, którzy grali na akordeonie i gitarze oraz intonowali piosenki do wspólnego śpiewania i tańczenia pod gołym niebem w pięknych okolicznościach naszej wiejskiej przyrody. Załączam kilka fotek z tego wydarzenia. Część II nastąpi jutro.
Przyjazd Pana Wójta. Przybywają mieszkańcy wsi. Mieszkanki Radunina . Najmłodszy uczestnik wydarzenia. W oczekiwaniu na rozpoczęcie wydarzenia. Rozmowy towarzyskie. Rozmowy towarzyskie. Przygotowania do przemówień związanych z wydarzeniem. Wstęga czeka na przecięcie. Przecinanie wstęgi Wstęga przecięta przez wybranych przedstawicieli z panem wójtem na czele. W przecięciu wstęgi wziął udział również poprzedni sołtys p. Janusz Warpechowski. Klucze zostały wręczone. Przyszedł moment otwarcia obiektu. Pan sołtys pierwszy wchodzi do środka. Następnie pozostali mieszkańcy mogli wejść do środka i podzielić się wrażeniami. |
Autor: | Altana i Obserwatorium. Część III | |
Data: | 2024-07-21 14:37:00 | |
Treść: | Załączam jeszcze kilka zdjęć z uroczystego otwarcia obiektów w Raduninie. Mam nadzieję, że po wnikliwej obserwacji zainteresowane osoby odnajdą na nich siebie i swoich sąsiadów. Można podsumowanie wydarzenia zakończyć słowami " ....i ja tam byłam, miód i wino piłam...." Patrząc na zdjęcia powspominajmy miłe chwile spędzone w tak dużym towarzystwie. Liczymy na inwencję pana sołtysa i organizację kolejnej, integracyjnej imprezy.
|
Autor: | Altana i Obserwatorium. Część II | |
Data: | 2024-07-20 14:55:00 | |
Treść: | Załączam kilka zdjęć z ww. wydarzenia. Zdjęcia oddają charakter drugiej części spotkania czyli wspólnej biesiady. Nowa altana znalazła godne zastosowanie. Posłużyła mieszkańcom do wspólnego poczęstunku. Miejsca było dużo. Warunki komfortowe. Dzień był upalny, ale z tym też daliśmy radę przysłaniając boki plandekami. Powróćmy do tamtych chwil patrząc na załączone fotki. Część III będzie jutro.
Nasz mistrz grillowania. Kiełbaski, kaszanka oraz boczek smakowały świetnie. Mieszkańcy Radunina w towarzystwie poprzedniego sołtysa . Wspaniałe smakołyki pojawiły się na stole. Sołtys wznosi toast za spotkanie i za nowe obiekty. Wspólne rozmowy przy stołach.Kilka słów od pana Wójta. Odważni mogli zaprezentować się solo. Wspólne śpiewanie z muzykantami. Panowie umilali nam wspólne chwile muzyką i śpiewem. Chętni mogli upiec kiełbaskę nad ogniskiem. |
Wczoraj: | 201 |
Dziś: | 875 |