Temat: Otwarcie dwóch obiektów cz.I
Autor:Barbara Boguta
Data:2024-07-19 12:39:00

Treść:

Dnia 29 czerwca 2024 r odbyło się w Raduninie uroczyste otwarcie nowych obiektów: wiaty rekreacyjnej oraz obserwatorium przyrody. Na uroczystośc przybyli: Wójt Gminy Gródek p. Wiesław Kulesza ze współpracownikami, przedstawiciele "LGD Puszcza Knyszyńska" oraz licznie zgromadzeni mieszkańcy wsi na czele z panem sołtysem Jarosławem Szeremetą. Najpierw odbyła się część oficjalna. Po okolicznościowych przemówieniach nastąpiło przecięcie symbolicznej wstęgi, a także wręczenie panu sołtysowi kluczy do obserwatorium przyrody. Następnie zgromadzeni goście i mieszkańcy uczestniczyli w biesiadzie integracyjnej. Wspólne chwile umilali dwaj muzykanci, którzy grali na akordeonie i gitarze oraz intonowali piosenki do wspólnego śpiewania i tańczenia pod gołym niebem w pięknych okolicznościach naszej wiejskiej przyrody. Załączam kilka fotek z tego wydarzenia.

Część II nastąpi jutro.

Przyjazd Pana Wójta.

Przybywają mieszkańcy wsi.

Mieszkanki Radunina .

Najmłodszy uczestnik wydarzenia.

W oczekiwaniu na rozpoczęcie wydarzenia.

Rozmowy towarzyskie.

Rozmowy towarzyskie.

Przygotowania do przemówień związanych z wydarzeniem.

Wstęga czeka na przecięcie.

Przecinanie wstęgi

Wstęga przecięta przez wybranych przedstawicieli z panem wójtem na czele.

W przecięciu wstęgi wziął udział również poprzedni sołtys p. Janusz Warpechowski.

Klucze zostały wręczone. Przyszedł moment otwarcia obiektu.

Pan sołtys pierwszy wchodzi do środka.

Następnie pozostali mieszkańcy mogli wejść do środka i podzielić się wrażeniami.

Autor:Altana i Obserwatorium. Część III
Data:2024-07-21 14:37:00

Treść:

Załączam jeszcze kilka zdjęć z uroczystego otwarcia obiektów w Raduninie.  Mam nadzieję, że po wnikliwej obserwacji zainteresowane osoby odnajdą na nich  siebie i swoich sąsiadów. Można podsumowanie wydarzenia zakończyć słowami " ....i ja tam byłam, miód i wino piłam...."

Patrząc na zdjęcia powspominajmy miłe chwile spędzone w tak dużym towarzystwie. Liczymy na inwencję pana sołtysa i organizację kolejnej, integracyjnej imprezy.

Autor:Altana i Obserwatorium. Część II
Data:2024-07-20 14:55:00

Treść:

Załączam kilka zdjęć z ww. wydarzenia. Zdjęcia oddają charakter drugiej części spotkania czyli wspólnej biesiady. Nowa altana znalazła godne zastosowanie. Posłużyła mieszkańcom do wspólnego poczęstunku. Miejsca było dużo. Warunki komfortowe. Dzień był upalny, ale z tym też daliśmy radę przysłaniając boki plandekami. Powróćmy do tamtych chwil patrząc na załączone fotki.

Część III będzie jutro.

Nasz mistrz grillowania. Kiełbaski, kaszanka oraz boczek smakowały świetnie.

Mieszkańcy Radunina w towarzystwie poprzedniego sołtysa .

Wspaniałe smakołyki pojawiły się na stole.

Sołtys wznosi toast za spotkanie i za nowe obiekty.

Wspólne rozmowy przy stołach.Kilka słów od pana Wójta.

Odważni mogli zaprezentować się solo.

Wspólne śpiewanie z muzykantami.

Panowie umilali nam wspólne chwile muzyką i śpiewem.

Chętni mogli upiec kiełbaskę nad ogniskiem.

Wczoraj:201
Dziś:875