| Autor: | Nad rzeką Bug | |
| Data: | 2016-07-21 13:51:00 | |
| Treść: | W czasie wakacji warto wybrać się na parę dni nad rzekę Bug, która płynie również przez Podlasie.
Jest to jedna z większych rzek w naszym kraju. Otacza ją piękna przyroda, którą można obserwować płynąć czym się da, z prądem lub pod prąd rzeki. Można również zwiedzić miejscowości położone nad rzeką lub te położone trochę dalej, ale w tym samym regionie.
Spokojna rzeka Bug czeka na odważnych kajakarzy.
Można po Bugu płynąć takim niby stateczkiem. Wrażenia ogromne, jak damy wodze naszej wyobraźni to znajdziemy się na Amazonce albo na Missisipi.
Rzeka widoczna ze statku. Po prawej stronie widać wyspę na środku rzeki.
Na Podlasiu trzeba też zawitać do stadniny koni w Janowie Podlaskim. Tu na zdjęciu jest jedna ze stajni.
Araby na wybiegu.Wspaniały widok.
Piękny koń rasy arabskiej. | |
| Autor: | BB | |
| Data: | 2016-06-21 19:42:00 | |
| Treść: | Na początku czerwca byłam na Świętej Górze Grabarce. Zrobiłam kilka zdjęć, które chce tu zaprezentować. Pierwszy raz robiłam zdjęcia telefonem, więc pewnie nie są idealne, ale na pewno oddają nastrój tego miejsca.
Tablica z informacją o tym miejscu. Wisi na budynku cerkiewki.
Ikona Jezusa na ścianie cerkwi.
Fragment drzwi cerkiewnych. Postacie Ewangelistów.
Na Górze Grabarce.
Stąd można brać wodę, która ma zdrowotne właściwości.
Krzyże obok cerkiewki. Widać akcent katolicki- wiszące różańce.
Krzyże na Górze Grabarce.
Źródełko, w którym ludzie obmywają twarze, nogi, ręce. | |
| Autor: | Stanisław Wierzbicki | |
| Data: | 2016-05-14 15:29:00 | |
| Treść: | Nawiązując do tematu Chrzest Polski, wstawiam zdjęcie chrzcielnicy z kościoła w Gródku.
Chrzcielnica w kościele pw. Najświętszego Serca Pana Jezusa w Gródku, woj. podlaskie. | |

| Wczoraj: | 688 |
| Dziś: | 80 |