Autor:Poranna kawa od Dudy
Data:2015-05-11 19:11:00

Treść:

11.05.2015 godz. 7.00

Stacja Metra Centrum

Dziś rano udając się do pracy zobaczyłem na tzw. patelni (plac przed stacją metra Centrum) tłumek ludzi, kamery, aparaty fotograficzne. Okazało się, że PR-owcy Andrzeja Dudy nie zaspali i zorganizowali spotkanie z kandydatem na prezydenta pod hasłem "Kawa od Dudy". Każdy idący do pracy mógł otrzymać kubek gorącej kawy. 

Tłum na tzw. patelni.

A w środku Andrzej Duda.

Uścisk dłoni przypadkowego przechodnia.

Można było otrzymać kawę osobiście od kandydata.

Tak wygląda przenośny barek kawowy.

A tak wyglądają plecy Andrzeja Dudy.

I pozostała tylko gorąca kawa.

Autor:Koncert TV Trwam na rzecz Polaków z Ukrainy
Data:2015-05-08 20:14:00

Treść:

03.05.2015 godz. 13.30

Plac Piotra Szembeka

W dniu 3 Maja TV Trwam zorganizowała koncert muzyki patriotycznej, podczas którego zbierane były datki na rzecz Polaków żyjących na Ukrainie, czyli jak mówił ojciec T. Rydzyk,  „tych, którzy mieszkają na Ukrainie, ale ich serca biją po polsku”. Hasło tego koncertu to : „Po Panu Bogu najbardziej kocham Polskę”. Niestety, władze Warszawy nie wyraziły zgody na przeprowadzenie imprezy w centrum, więc musieliśmy jechać na daleką Pragę. 

Publiczność udaje się na pl. Piotra Szembeka.

Dominują barwy narodowe.

Licznie przybyła publiczność.

Maciej Wróblewski, lubuski bard.

Prof. Janusz Kawecki z wykładem o patriotyźmie.

Bożena i Lech Makowieccy, czyli zespół ZAYAZD. Pamiętamy ich z koncertu w Piereciosach z okazji 150 Rocznicy Bitwy pod Waliłami.

Zespół ZAYAZD.

Jan Wojdak - lider zespołu Wawele.

Zespół Wawelu i oczywiście 'Zostań ze mną melodio'.

Publiczność żywo reagowała.

Scena pod kościołem.

Godzina 15.00, przerwa na Koronkę.

Zespół folklorystyczny 'Podolski kwiat' z Koziatynia na Ukrainie.

Zespół 'Podolski kwiat' wykonuje piosenkę 'Hej, Sokoły'.

Wystąpienie ojca Tadeusza Rydzyka.

Autor:Stanisław Wierzbicki
Data:2015-05-08 19:29:00

Treść:

Niestety, na tej stronie nie ma ani jednego zdjęcia mojego kandydata, chociaż nie ukrywam, że raz w życiu go spotkałem i miałem okazję zamienić z nim kilka słów.

Co do zdjęć, to ja fotografuję nie Bronisława Komorowskiego, ale Prezydenta RP, który z racji pełnionych obowiązków bierze udział w uroczystościach państwowych. Jednocześnie obiecuję, że jeżeli po najbliższych wyborach prezydentem zostanie Andrzej Duda, Paweł Kukiz czy Janusz Korwin-Mikke, ich zdjęcia będą ukazywać się na tej stronie równie często.

Ale dziękuję za ten komentarz, licząc że w przyszłości pojawią się tu następne.

Wczoraj:688
Dziś:258